OMA TILI

Armas Vainio - Kukka-asetelma - Öljyvärimaalaus

690,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): vainio1 Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 5 kg
Mitat 90 × 78 × 4 cm
Aihe

Kukka

Koko (ilman kehyksiä)

75 - 53 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Maalaustaide

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 34€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Armas Vainio

Armas Vainio (6. marraskuuta 1923 Vaasa– 26. elokuuta 2003 Vaasa) oli taiteilijaprofessori, taidemaalari ja kuvataiteilija.

Henkilöhistoria
Vainion vanhemmat olivat Jaakko Vainio ja Aino Somppi ja puoliso Kerttu Kiikka.
Hän opiskeli Vaasan Taideyhdistyksen Piirustuskoulussa vuosina 1947-1948 ja Vapaassa Taidekoulussa 1948-1950. Italiassa hän opiskeli Accademia di Belle Arti di Firenzessä vuonna 1951. Professorin arvonimen Vainio sai vuonna 1981. Vainio oli nimeään kantavan taidesäätiön jäsen vuodesta 1993.

Taiteellinen tuotanto
Vainion teoksia oli ensimmäisen kerran esillä näyttelyssä Vaasassa vuonna 1947.
Hän oli etevä eteläpohjalaisen talonpoikaiskulttuurin ja -maiseman kuvaaja, joka maalasi lakeuden jokilaaksoja, peltoaukioita ja pihapiirejä. Vainion aiheita olivat myös tupainteriöörit ja körttikansa. Hänen tauluissaan näkyy usein tavallisia pihojen ja piennarten kukkia, mutta hän maalasi myös asetelmia. 1960-luvulla Vainio kokeili erilaisia maalaustyylejä ja aiheita ja hänen taiteeseensa jäikin sittemmin vahva pelkistäminen ja abstraktion käyttö.

Vainio osallistui lukuisiin kotimaisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin, festivaaleihin ja ryhmätöihin. Ulkomailla hän osallistui useihin Vaasan taiteilijoiden ja Waasaryhmän näyttelyihin Uumajassa, Malmössä, Kielissä, Helsingørissä ja Örnsköldsvikissä. Pohjanlahden biennaaliin hän osallistui vuonna 1983 Raumalla.

Vainio teki seinämaalaukset Lapuan Säästöpankkiin 1970 ja Nurmon kunnantaloon 1985.

Lisää teoksia taiteilijalta Armas Vainio

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.