OMA TILI

Carolus Enckell - Composition - Litografia

490,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): enckell Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 1 kg
Mitat 47 × 45 × 2 cm
Aihe

Abstrakti

Koko (ilman kehyksiä)

30,5 x 30 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 25€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Carolus Enckell

Carolus Sebastian Enckell (24. toukokuuta 1945 Helsinki – 25. syyskuuta 2017 Helsinki) oli suomalainen kuvataiteilija.

Enckellin isä oli taiteilija Torger Enckell. Carolus Enckellin kolmas puoliso oli taidemaalari Silja Rantanen vuodesta 1991.[4] He muuttivat 1990-luvun lopulla Helsingistä Karjaalle taloon, jossa puolisoilla on ateljeet.

Enckell opiskeli Vapaassa Taidekoulussa Unto Pusan ja Tor Arnen johdolla vuosina 1966–1969. Vuonna 1970 hän alkoi opettaa siellä itse ja päätyi myöhemmin myös koulun rehtoriksi. Hänet tunnettiin maalaustensa lisäksi esseistään. Enckellin tuotantoon sisältyy sekä abstrakteja maalauksia ja geometrisia sommitelmia että maisemamaalauksia, jotka on luotu Claude Monet’n hengessä. Hänen tuotannossaan on nähty myös Piet Mondrianin ja Mark Rothkon vaikutusta. Keskeisin osa hänen tuotannostaan perustuu värimaalauksen perinteelle, jossa tutkitaan valon aiheuttamaa muutosta värihavainnossa. Useat hänen teoksensa ovat suurikokoisia. Enckell on tehnyt myös käsitetaidetta (kuten Odysseus) ja myytti- ja rituaalitaidetta (näyttelyt New Yorkissa 1981 ja 1984).

Enckell toteutti useita julkisia teoksia muun muassa pääkaupunkiseudun kirkkoihin ja esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kirjastoon.

Vuonna 1990 hän oli Helsingin Juhlaviikkojen Vuoden taiteilija. Vuonna 2001 Enckellille myönnettiin Carnegie Art Award, koska hän on vuosikymmenten kuluessa tuonut esseillään ja luennoillaan uutta amerikkalaista kuvataidetta tunnetuksi Suomessa. Enckellille myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2009.

Lisää teoksia taiteilijalta Carolus Enckell

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.