OMA TILI

Marjukka Paunila - Serigrafia

350,00 

1 varastossa

Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 4 kg
Mitat 65 × 52 × 2 cm
Aihe

Asetelma, Kukka

Koko (ilman kehyksiä)

49 x 36 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 18€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Marjukka Paunila

Marjukka Paunila s 1949 Helsinki
Suomen Taideakatemian koulu 1969-73,
Taideteollinen korkeakoulu Taiteilijan pedagogiset opinnot 1996-2000

Useita näyttelyitä alkaen vuodesta 1970 Suomessa ja ulkomailla.
Maalaaminen on kuin hengitystä
Taidemaalari Marjukka Paunila tietää, että kauneus tai maalauksen katsojalle antama energia eivät ole nykyään kovin muodikkaita asioita, mutta hän ei siitä välitä. Hän maalaa, koska se on välttämätöntä: "Maalaaminen on minulle kuin hengitystä, sillä pysyn hengissä." Ja parasta palautetta on se, kun teoksen uusi omistaja kertoo joka aamu katsovansa sitä, koska se antaa voimaa.

Paunila käyttää materiaaleinaan akvarellia, munatemperaa ja öljyä, kahta viimemainittua myös sekoittaen. Paunilan värimaailmassa haasteena on usein värin syvyys, josta maalauksen voima pitkälle kumpuaa, ja vuosien työ erilaisten pigmenttien parissa on myös tuottanut sen, että hän on kirjoittanut vuonna 2005 ensimmäisen suomalaisen akvarellimaalauksen oppikirjan.

Paunila maalaa havainnosta, mutta ei varsinaisesti luonnostele kohteitaan siirtääkseen ne sitten teoksiin. Hänelle "näkeminen on luonnostelua". Paunila ei maalaa realistista kuvaa maalatessaan maisemaa, asetelmaa tai muotokuvaa. Tunnistettava lajityyppi muuttuu epäoleelliseksi, kun värit alkavat elää.

Paunilalle värit ovat kuin sanoja, joita hän myös rakastaa värien tavoin, ja hänelle sanat muodostavat ennen kaikkea runon. Hän on itse kirjoittanut: "Laitan värejä vierekkäin. Maalaan siveltimellä jännitteitä, alleviivaan tasapainoa. Nostan esiin, mitä tarvitsen."

Ulkoisesti tunnistettavan kohteen tunnistettavuus unohtuu nopeasti, kun värin ja viivan, valon ja varjon tuottama poetiikka alkaa muodostamaan omaa maailmaansa, jonka Paunila näkee vain maalaamalla: "Kun maalaus hengittää ja väri muuttaa väriään aamun, päivän, illan, yön mukaan, väri niin kuin itsestään nostaa valon näkyviin. Tätä en voi saada aikaan, nähdä kuin maalaamisella."

Paunilan väripaletti ei ole viileän teoreettinen, hän ei myöskään tavoittele psykologisia efektejä. Väreissä näkyy eletty elämä ja myös maailmaan moninaisuus. Taidehistoriassa niin perinteinen välimerellinen valo on rikastunut itäisestä maailmasta, muun muassa Kiinasta, jossa Paunila on matkustellut. Aivan samanlaisen ihmeen saattaa tuottaa kuitenkin myös suomalainen sisämaan maisema, joka paljon merellä oleskelleelle Paunilalle on aiemmin ollut miltei yhtä vieras kuin vaikkapa chileläiselle katsojalle.

Lisää teoksia taiteilijalta Marjukka Paunila

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.