OMA TILI

Chingiz Abassov

Chingiz Abassov on syntynyt Bakussa Azerbaijanissa toukokuun 3. päivänä 1963.  Jo kuusi vuotiaana hän aloitti taideopinnot lasten ja nuorten palatsissa Bakussa.   Azerbaijanin Valtion taidekoulusta hän valmistui 1978 kunniamaininta arvosanoin.   Myöhemmin hän suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon Pietarin Mukhina taide- ja design akatemiasta, monumentaalisen taiteen osastolta, professori Oleg Kuznetzovin luokalta.

Valmistuttuaan Abassov työskenteli Bakussa Valtion taidetehtaalla tekemällä  mosaiikki- ja seinämaalauksia, samaan aikaan hän teki myös kirjagrafiikkaa.    Zingiz osallistui myös taidemaalariliiton järjestämiin nuorten taiteilijoiden näyttelyihin.  90-luvun alusta lähtien Abassov aloitti hänen kansinvälisen uransa näyttämällä laajasti töitään Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Vuodesta 1995 Abassov on asunut ja myös  työskennellyt Suomessa.  Hänen töitään on useissa yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa ympäri maailmaa.   Kotimaansa lisäksi taiteilija työskentelee myös Yhdysvalloissa ja Azerbaijanissa.

Näytetään kaikki 5 tulosta

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.