OMA TILI

Onni Oja

Onni Olavi Oja (15. huhtikuuta 1909 Keuruu – 5. marraskuuta 2004 Helsinki) oli taiteilija sekä kirja- ja taidegraafikko.

Oja tunnetaan maisemamaalauksistaan, joissa tunnelmallinen suomalainen maalaiskylä ja sen mutkittelevat tiet ovat pääosassa. Usein taulut myös kuvaavat talvista peltomaisemaa ja tunnelma niissä on ajaton ja pysähtynyt. Ojan töissä väripinnat ovat selkeitä ja muodot pelkistettyjä.

Uransa aikana Oja piti lukuisia yksityisnäyttelyjä. Hänen teoksiaan on useissa museoissa ja kokoelmissa. Hänen teoksiansa ovat myös Oulun tuomiokirkon Vuorisaarna-lasimaalaus, Lehtimäen kirkon alttaritaulu ja Lapuan hautakappelin seinämaalaus. Maalausten lisäksi Oja tunnetaan teoksestaan Piirtämisen taito, josta on julkaistu kymmenen painosta. Kirjaa käytetään edelleen monissa oppilaitoksissa.

Onni Oja opiskeli Taideteollisessa keskuskoulussa ja Helsingin yliopiston piirustussalissa. Hän opiskeli myös Pariisissa ja Roomassa. Professorin arvonimen hän sai vuonna 1979. Oja toimi pitkään opettajana ja yliopettajana Taideteollisessa oppilaitoksessa ja opettajana muun muassa Helsingin työväenopistossa ja yliopiston piirustuskoulussa.

Näytetään kaikki 6 tulosta

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.