OMA TILI

Sari Haapaniemi

Sari Haapaniemi, syntynyt 1965, on toiminut ammattitaiteilijana vuodesta 1994 lähtien, ja hän on maalannut aina lapsuudestaan saakka. Haapaniemi on suorittanut taideteollisen korkeakoulun opintoja vuosina 1997-2000 sekä tehnyt lukuisia kansainvälisiä opintomatkoja, kuten Pariisiin, Nizzaan, Barcelonaan, Lontooseen, Pietariin, New Yorkiin, Los Angelesiin, San Fransiscoon ja Sanghaihin. Haapaniemi asuu ja työskentelee Helsingissä, Vaasassa, Alajärvellä sekä Espanjassa.

Haapaniemellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Haapaniemen kädenjälki on nähtävissä useissa arvostetuissa julkisissa kokoelmissa, kuten pohjanmaan museossa, Lohjan kirjastossa ja Kemiran pääkonttorissa. Lisäksi hänen teoksiaan on yksityiskokoelmissa monissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa.

Haapaniemi kutsuu omaa maalaustyyliään ”esittäväksi modernisti”. Monikerroksisuuden ja rohkean, lennokkaan värinkäytön myötä hän saa kankaan pinnan elämään – jo valaistuksen muuttuessa esille nousee yhä uusia, erilaisia yksityiskohtia, sattuma saa merkityksen. Haapaniemen väririkkaissa teoksissa vallitsee positiivisuutta säteilevä, elämästä iloitseva tunnelma, joka saattaa katsojansa hyvälle mielelle.

Pohjanmaan museon taideintendentti Dan Holmin sanoin: ”Sari Haapaniemen kädenjälki on kuvapinnassa läsnä. Hän maalaa ekspressiivisesti ja iloisen vapaasti, hänellä on pitkälle kehitettyä, omanlaistaan taiteellista näkemystä.” ”Hänen maalauksensa hehkuvat iloisen mehukasta menoa.”

Näytetään ainoa tulos

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.