OMA TILI

Seija Toivola Koski

Seija Toivola-Koski syntyi 23. tammikuuta 1944 Viipurissa, josta hänet sylivauvana äitinsä kanssa evakuoitiin Helsingin maalaiskuntaan. Isä jäi puolustamaan Suomea.

Jo kouluaikana Toivola-Koski tiesi, että hänestä tulee taiteilija. Taideteollisen oppilaitoksen hän suoritti 1963–65 ja Suomen taideakatemian koulun 1965–69.

Seija Toivola-Koski oli hyvin tuottelias taiteilija. Hänen töitään on ollut esillä vuosittain lukuisissa yhteisnäyttelyissä. Lisäksi töitä on ollut esillä yksityisnäyttelyissä.

Monet yritykset, säätiöt, seurakunnat ja valtio ovat hankkineet Toivola-Kosken tuotantoa kokoelmiinsa.

Toivola-Koski tuli tunnetuksi myös ulkomailla. Hänen töitään oli esillä Ruotsissa useita kertoja. Vuonna 1985 oli vuorossa Salon des Nations Pariisissa. Toivola-Kosken töitä oli nähtävissä 1990 Pietarissa ja Moskovassa.

Kun Toivola-Kosken kaksi työtä hyväksyttiin mukaan Unicefin Anna lapselle elämä -ohjelmaan, miljoonilla ihmisillä eri puolilla maailmaa oli mahdollisuus tutustua hänen taiteeseensa.

Seija Toivola-Koski oli luonteeltaan avoin, valoisa, ennakkoluuloton ja oikeudenmukainen. Hänellä oli uskallusta ilmaista mielipiteensä sekä taitoa kuunnella ja auttaa toisia.

Seija Toivola-Koski oli Helsingin kaupungin taidemuseon johtokunnan jäsen 2001–04. Hän toimi myös Valtion kuvataidetoimikunnan jäsenenä 2001–03.

Toivola-Koski kuului taiteilijaryhmä Alfaan 1977–79 ja Tammipalettiin 1985–97.

Vuonna 2002 hän liittyi Rautaryhmään, jonka on tarkoitus esiintyä yhteisnäyttelyssä syksyllä 2005. Siihen saakka hänen voimansa eivät riittäneet. Taiteilija nukkui pois kotonaan Helsingissä 10.6.2005

Näytetään ainoa tulos

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.