OMA TILI

Armas Hursti - Pihakuja - Öljyvärimaalaus

590,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): hursti1 Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 3 kg
Mitat 55 × 74 × 6 cm
Aihe

Ekspressionistinen, Rakennuksia

Koko (ilman kehyksiä)

45 x 64 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Maalaustaide

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 30€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Armas Hursti

Arvo Armas Hursti (30. huhtikuuta 1934 Lappeenranta – 16. maaliskuuta 2017 Hyvinkää) oli suomalainen kuvataiteilija ja taidegraafikko.

Hursti opiskeli Vapaassa taidekoulussa vuosina 1959–1961 ja opiskeli grafiikkaa eri taiteilijoiden johdolla. Hän debytoi vuonna 1966.

Vuonna 1991 Hursti sai Hyvinkään kaupungin kuvataidepalkinnon. Suomen valtion ylimääräistä taiteilijaeläkettä hän sai vuodesta 1996. Hurstin teoksia on Suomessa muun muassa Amos Andersonin taidemuseossa, Kiasmassa, Vantaan taidemuseossa ja Oulun taidemuseossa. Hän osallistui yhteensä lähes sataan taidenäyttelyyn kotimaassa ja ulkomailla. Ulkomailla Hurstin taidetta on Kostroman kaupungissa Venäjällä sekä Hässelbyssä ja Motalassa Ruotsissa. Hursti on tehnyt Hyvinkäälle Martintaloon ”Ecce homo” -teoksen, kirkkoon 10 kappaleen grafiikkasarjan, virastotaloon ”Pyhä perhe” -teoksen sekä Martintalon monitoimikeskukseen kolmiosaisen puupiirroksen.

1950-luvulla Hursti kuului Brondan vintin taiteilijaryhmään. Hänet tunnetaan maisemamaalauksistaan ja puupiirroksistaan. Taidemaailman tietoisuuteen Hursti nousi 1990-luvulla lukuisten kotimaisten ja kansainvälisten taidenäyttelyjen kautta. Puupiirrosten aiheita ovat muun muassa suhde valtaan ja epäoikeudenmukaiseen naiseen ja uskontoon. Teoksissaan Hursti käsittelee omaa suhdettaan ympäröivään maailmaan. Hurstin isoisä oli maallikkosaarnaaja ja vaikutti suuresti hänen uraansa taiteilijana. Toivottiin, että Armas ryhtyisi myös saarnaajaksi ja nuori mies ahdistui suunnitelmista. Ahdistus purkautuu hänen uskonnollisissa puupiirroksissaan. Ristiinnaulitseminen esiintyy hänen kuvissaan eri muodoissa, myös abstraktioina. Ristiinnaulitseminen kuvaa ihmisen olemisen tuskaa ja ahdistusta. Puupiirrosten aiheissa näkyy myös ristiltä otto ja hän on tehnyt siitä isoja pietà-töitä.

Lisää teoksia taiteilijalta Armas Hursti

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.