OMA TILI

Lauri Ahlgre'n - Serigrafia II

350,00 

1 varastossa

Osastot: ,

Kuvaus

Teos sisältää happovapaat taustapahvin ja paspartoun.  Jos haluat tämän valmiiksi kehystettynä lisää hintaa siitä tulee noin 40 e materiaalista riippuen.

Lisätiedot

Paino 1 kg
Mitat 35 × 43 × 1 cm
Aihe

Abstrakti

Koko (ilman kehyksiä)

21 x 29,5 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 18€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Lauri Ahlgre´n

Taidegraafikko ja taidemaalari Lauri Ahlgrénia (1929–2021) pidetään abstraktin värigrafiikan edelläkävijänä Suomessa.

Ahlgrén opiskeli Suomen taideakatemiassa vuosina 1950–1953 ja Vapaassa taidekoulussa vuonna 1954. Hän jatkoi opintojaan Aukusti Tuhkan taidegrafiikkakoulutuksessa vielä vuosina 1958–1960. Hänen tunnettuja piirustuksenopettajiaan olivat muun muassa Unto Pusa, Sam Vanni ja Aukusti Tuhka.

Lauri Ahlgrén debytoi vuonna 1952. Kunnon läpimurto tapahtui kuitenkin vasta 1960-luvulla. Taiteilija aloitti uransa sotien jälkeisessä maailmassa aikana, jolloin moderni taide vahvistui entisestään. Kansainvälisessä taidemaailmassa kehittyi monia uusia taidevirtauksia, kuten informalismia, kinetismia, konstruktivismia ja pop-taidetta. Ahlgrén kokeili useita uusia taiteen tyylejä, joista informalismi oli hänelle läheisin.

Ahlgrén teki sekä grafiikkaa että maalauksia. Tunnetuinta Ahlgrénin tuotantoa edustaa värikäs abstrakti moniulotteinen sommitelma.

Ahlgrén oli varsin ahkera ammatissaan ja tuotti paljon taidetta. Hän osallistui lukuisiin kotimaisiin ryhmänäyttelyihin jopa viidellä vuosikymmenellä 1950–1990-luvuilla. Taiteilijalla oli useita näyttelyjä ympäri Suomea säännöllisin väliajoin. Hän esitteli teoksiaan ehkä vielä useammin kansainvälisillä areenoilla Kiinaa, Brasiliaa, Yhdysvaltoja ja Israelia myöten.

Lauri Ahlgrén oli hyvin arvostettu muun ohella lasimaalarina, ja hän tekikin useita lasimaalauksia kirkkoihin ympäri Suomea. Näiden lisäksi hän teki myös seinämaalauksia.

Taidemaailmassa Ahlgrén oli aktiivinen. Hän oli muun muassa Taide-lehden päätoimittaja 1960–1970-luvuilla ja Arsis-lehden päätoimittaja 1980-luvulla. Taiteilijaprofessorina hän työskenteli vuosina 1980–1985 ja toimi taideopettajana vuosina 1965–1990. Lisäksi hän työskenteli varsin aktiivisesti valtion hallinnon erilaisissa kulttuuri- ja luottamustehtävissä.

Ahlgrénin teoksia on yksityiskokoelmien lisäksi monissa suurimpien museoiden ja yritysten kokoelmissa.

Taiteilijalle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 1969. Professorin arvonimen hän sai vuonna 1997. Lauri Ahlgrén oli Taidemaalariliitto ry:n kunniajäsen. Hän sai myös lukuisia palkintoja eri taidekilpailuista.

Lisää teoksia taiteilijalta Lauri Ahlgre´n

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.