OMA TILI

Outi Heiskanen - S'eamus & Geanddanghter - Etsaus

590,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): heiskanen6 Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 3 kg
Mitat 44 × 54 × 3 cm
Aihe

Ihmishahmo

Koko (ilman kehyksiä)

22 x 29 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 30€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Outi Heiskanen

Outi Marjatta Heiskanen (o.s. Kanervo, s. 26. syyskuuta 1937 Mikkeli, k. 30.9.2022 Vehmaa) on suomalainen taidegraafikko, taiteilijanimeltään Heis.

Yksityiselämä
Heiskanen oli naimisissa Toivo ”Topi” Heiskasen (1934-2018) kanssa ja heillä on kaksi tytärtä, Metti ja Karoliina, ja lapsenlapsiaan ovat Metin lapset laulaja Siiri ja muusikko Reino Nordin.

Heiskanen asui pitkään Helsingissä Taiteilijakoti Lallukassa, mutta kun rakennusta ryhdyttiin remontoimaan vuonna 2015, hän muutti lapsuusmaisemiinsa Vehmaalle. Heiskanen sairastaa dementiaa ja on hoidettavana hoitokodissa Vehmaalla. Heiskasen elämää käsittelee Georg Grotenfeltin dokumenttielokuva Heiskuja (2021).

Koulutus
Heiskanen on opiskellut Taideteollisessa oppilaitoksessa ja Suomen Taideakatemian koulussa. Hän oli Pentti Kaskipuron oppilaana.

Taiteellinen toiminta
Graafikkona
Heiskanen tunnetaan pienikokoisista ihmisiä ja taruolentoja kuvaavista metalligrafiikan töistä. Heiskasen töissä on usein mystinen satumaailman tunnelma. Hän yhdistää samaan työhön usein akvatintaa ja etsausta tai kuivaneulaa ja käyttää harvoja värejä. Heiskanen on kehittänyt kombinaatiotekniikkaa, jolloin uniikki kuva kootaan kahden tai useamman erillisen laatan kuvia yhdistelemällä. Tätä menetelmää hyödyntäen hän on tehnyt yhteistyövedoksia vedostajanaan toimineen Janne Laineen kanssa.

Näyttelyihinsä hän on koonnut töistään kollaaseja, installaatioita ja veistoksia, nukkeja sekä muuta materiaalia. Hän on metalligrafiikan ohella tuottanut myös filmejä, valokuvia ja performansseja.

Taiteelliset ansiot
Heiskanen palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 1984.[5]

Heiskanen oli Helsingin Juhlaviikkojen Vuoden taiteilija 1986, Kuvataideakatemian grafiikan linjan professori 1992–95 ja Kuvataideakatemian rehtori 1994–95. Hän on Helsingin yliopiston kunniatohtori vuodelta 1997 ja akateemikko vuodesta 2004. Heiskaselle myönnettiin Suomen Leijonan komentajamerkki 6. joulukuuta 2011.

Julkisissa tiloissa Heiskasen teoksia on esillä muun muassa Ulkoministeriössä (Helsinki 1989), Uudenkaupungin lastentarhassa (1989) ja Sammon lukiossa (Tampere 2005).

Heiskasen retrospektiivinen, yli 300 teoksen näyttely Ateneumin taidemuseossa on avoinna 8. lokakuuta 2021 – 9. tammikuuta 2022. Samassa yhteydessä julkaistaan Tuula Karjalaisen kirjoittama elämäkertateos Outi Heiskanen: Taiteilija kuin shamaani

Lisää teoksia taiteilijalta Outi Heiskanen

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.