OMA TILI

Ulla Rantanen - Perhosia - Etsaus

590,00 

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): rantanen2 Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 5 kg
Mitat 64 × 79 × 3 cm
Aihe

Abstrakti

Koko (ilman kehyksiä)

45 x 60 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 30€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Ulla Rantanen

Ulla Valpuri Rantanen (s. 18. heinäkuuta 1938 Keitele) on suomalainen taidemaalari ja -graafikko.

Rantanen opiskeli Taideakatemian koulussa 1955–1959, paneutuen taidegrafiikkaan. Hän on tuottanut muun muassa hiilipiirroksia, lyijykynäpiirroksia ja metalligrafiikkaa. Vuonna 1966 Rantanen liittyi suomalaisten informalistien ryhmään, joita sanottiin maaliskuulaisiksi. Hänen varhaisimmissa töissään on viitteellisiä ihmishahmoja, ja 1970-luvulla hän kuvasi esineitä lähes valokuvamaisen tarkasti poptaidetta mukaellen. Uudemmat työt ovat abstraktin rajamailla, mutta niistä voi hahmottaa aiheen ja luonnon tunnelman. 1980- ja 1990-lukujen töissä on viitteitä pohjoisesta luonnosta. 2000-luvun töissä on yhteyksiä Afrikkaan, hän on asunut pitkiä jaksoja Keniassa ja saanut sieltä aiheita ja vaikutteita teoksiinsa.

Rantanen voitti 1980 pääpalkinnon Gagnes-sur-Merin kansainvälisessä maalaustaiteen näyttelyssä. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 1985, jolloin hänet myös valittiin Helsingin Juhlaviikkojen Vuoden taiteilijaksi ja hänen laaja retrospektiivinen näyttelynsä järjestettiin Helsingin Taidehallissa. Rantanen sai Suomen Kulttuurirahaston tunnustuspalkinnon 1989, ja professorin arvonimi hänelle myönnettiin 2009.

Rantanen on osallistunut lukuisiin näyttelyihin ja hänen töitään on monissa julkisissa, yritysten ja yksityishenkilöiden kokoelmissa. Hänen laajat yksityisnäyttelynsä ja suomalaisen nykytaiteen katselmukset ovat tehneet häntä tunnetuksi eri puolilla maailmaa. Taiteellisen läpimurtonsa hän teki vuonna 1965 Helsingin Galerie Pinxin näyttelyssä. Hänen seinämaalauksiaan ovat tilanneet muun muassa Kuusankosken ja Kajaanin kaupungit. Kuvituksen Rantanen teki Frans Emil Sillanpään koottuihin teoksiin (1988-1990).

Rantanen oli naimisissa taidemaalari Esko Tirrosen kanssa. Liitto päättyi eroon.

Lisää teoksia taiteilijalta Ulla Rantanen

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.