OMA TILI

Nanna Susi

Nanna Susi (s. 12. lokakuuta 1967 Asikkala) on suomalainen kuvataiteilija. Hän maalaa ekspressiiviseen tyyliin käyttäen paksuja maalikerroksia ja vahvoja pigmenttejä. Suden maalaukset ovat tyypillisesti isokokoisia ja värikylläisiä. Susi asuu ja työskentelee Helsingin Kalliossa ja Roomassa.

Elämä ja ura
Asikkalan Vääksyssä syntynyt Susi opiskeli Kankaanpään taidekoulussa 1988–1990 sekä Kuvataideakatemiassa 1990–1994, josta hän valmistui kuvataiteen maisteriksi 1997. Vuonna 2000 Susi valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Suden teoksia on useissa kotimaisissa kokoelmissa, kuten Helsingin, Tampereen ja Lahden taidemuseoissa, Espoon modernin taiteen museossa sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmassa. Suden taidetta on myös Suomen Ranskan-suurlähetystössä Pariisissa ja Egyptin-suurlähetystössä Kairossa sekä muun muassa Kansas Cityn Christy and Bill Gautreaux -kokoelmassa ja Kiinassa Xianin taidemuseossa.

Yksi Suden suurimmista näyttelyistä oli Helsingin taidemuseossa 2012–2013.Vuosina 2018–2020 Sudella oli kuusi yksityistä taidemuseonäyttelyä TangBon taidemuseossa ja X’ianin taidemuseossa Kiinassa sekä Salon, Jyväskylän, Joensuun ja Rovaniemen taidemuseoissa. Ulkomailla hänen töitään on ollut esillä myös muun muassa Italiassa, Irlannissa, Bosniassa, Ranskassa, Tanskassa, Yhdysvalloissa ja Egyptissä.

Vuonna 1998 Susi toteutti alttarimaalauksen Vantaan Rekolan Pyhän Andreaan kirkkoon.

Näytetään kaikki 3 tulosta

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.