OMA TILI

Eva Cedeström - Sarastus - Litografia

390,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): cedeström2 Osastot: ,

Lisätiedot

Paino 4 kg
Mitat 55 × 60 × 2 cm
Aihe

Rakennuksia

Koko (ilman kehyksiä)

39 x 44 cm

Leveys (rajausluokka)

40-80 cm

Taiteilija

Tekniikka

Grafiikka

Haluatko saada lisätietoja teoksesta tai tehdä tarjouksen? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki myytävä taide on myös lainattavissa. Jos haluat piristää kotisi tai työpaikkasi ilmettä esimerkiksi vuodenajan mukaan tai et ole aivan varma taideostopäätöksestäsi, lainaaminen on hyvä vaihtoehto. Teosten lainaaminen alkaen 20€/kk, alta näet tämän kyseisen teoksen vuokrahinnan.


Taulun vuokra: 20€/kk


Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Taiteilija: Eva Cedeström

Cederströmin tuotanto koostuu öljymaalauksista, vesiväritöistä, grafiikasta, sekatekniikasta sekä pastelleista. Hänen töidensä tunnuspiirteitä ovat kuulaan sinisiset, kubistiset ja pelkistetyt maalaukset. Erilaiset siniset värisävyt hallitsivat Cederströmin maalauksia niin, että voidaan puhua hänen lempiväristään. Myöhempinä vuosina teosten värivalikoima vaalentui ja muuttui valoisaksi. Teokset ovat tunnusomaisesti hallittuja ja muodollisesti niukkoja. Kubistiset piirteet tulivat hänen taiteessa olennaisemmaksi 1960 -luvun alussa. Se näkyy töissä kuvapinnan koruttomuutena ja selkeytenä. Kubismi oli Cederströmille keino jäsentää tilaa, esimerkiksi maisemissa talot ovat hallitsevia.

Koulutus ja ura
Cederström opiskeli samaan aikaan Tove Janssonin kanssa samalla maalariluokalla Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa. He ottivat monet askeleet taiteilijanuralla samaan aikaan, kuten yksityisnäyttelyt, ensimmäiset ateljeet ja lisäksi he saavuttivat ensimmäiset palkintonsa samoina vuosina. Cederström ja Jansson olivat luokkansa ainoat naiset ja näyttelyarvosteluissa saatettiin huomata heidän sukupuolensa taiteen sijaan. Molemmille maalaaminen oli kuitenkin se kaikkein tärkein asia, mitä he elämässään halusivat tehdä. Suurin osa maalariluokasta, Cederström mukaan lukien, oli keväällä 1935 tyytymätön vastuuopettaja William Lönnbergin opetukseen. He äänestivät jaloillaan ja lähtivät pois koulusta. Cederström ja Jansson viettivät kevätlukukauden maalaten yksityisesti vuokratuissa vierekkäisissä ateljeissa.

Vuonna 1951 hän opiskeli Pariisissa Académie André Lhotessa ja Académie de la Grande Chaumièressa Pariisissa 1951.

Cederström debytoi taiteilijana Helsingissä 1938 ja voitti samana vuonna ensimmäisen palkinnon dukaattikilpailussa. Hän toimi opettajana Vapaassa taidekoulussa 1947–1948 ja Suomen Taideakatemian koulussa 1965–1974. Cederström sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 1959, valtion taidepalkinnon 1980 ja professorin arvonimen 1982. Cederströmin arkisto lahjoitettiin Kuvataiteen keskusarkistolle vuonna 2003.

Lisää teoksia taiteilijalta Eva Cedeström

Taidetalo Ryynänen

OSTOKSILLE
Laadukkaan taiteen ostopaikka niin myymälässä kuin netissäkin.

Tee tarjous.
Kun löydät mieleisesi teoksen mutta haluaisit vielä neuvotella hinnasta - voit tehdä tarjouksen.